Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Oldalkidobós és fűgyűjtős fűnyíró traktorok PRO és KONTRA!

Kezdjük azzal, hogy miért is szeretjük annyira használni a fűnyíró traktorokat! Egy fűnyíró traktor számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek közül az emberek számára az a legfontosabb, hogy időt és energiát spórolhatunk meg velük. Egy nagyobb fűterület esetében pedig szinte elengedhetetlen, hogy beszerezzünk egy professzionális fűnyíró traktort, amely segít hatékonyabbá és kényelmesebbé tenni a fűnyírást. A harmadik ok pedig egyszerűen csak az, hogy nagyon menő.

A fűnyíró traktorok kiválasztása során van néhány fontos szempont, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni. Ilyen például a vágni és karbantartani kívánt gyepterület mérete, az elvégzendő feladatok gyakorisága, vagy a fűnyíró gép típusa. Cikkünkben az oldalkidobós és a fűgyűjtős fűnyíró traktorokat hasonlítjuk össze aszerint, hogy melyik milyen előnyöket tudhat magáénak, az adott esetekben.

Husqvarna Kerti Traktor

A fűterület fajtája

Alapvetően azt kell először meghatároznunk, hogy milyen területet kezelünk a traktorral és mi az elvárt eredmény. Magánkertekben, illetve belterületeken, ahol fontos a vágás minősége, ott mindenképp fűgyűjtős gépet ajánlunk, mely a levágott nyesedéket össze is szedi, nem hagy maga után a területen semmit, csak a tökéletes pázsitot. Ha pedig csak az fontos, hogy a fű, esetleg gaz le legyen nyírva, akkor elegendő lehet egy oldalkidobós gép is. Mindkét kategória gépei rendkívül jó kormányzási technológiával rendelkeznek, így nem akadály egy sűrű, bokros terület nyírása sem.

A minőség

Az értékes és nagyon jó minőségű füves területek karbantartására érdemes a fűgyűjtővel rendelkező traktort választani. Miért? Mert az oldalkidobós fűnyíró traktorok a nyesedéket a következő sorba vagy a fűcsomók tövéhez dobják, és ez a levágott fű nem mindig tartalmaz megfelelő tápanyagforrást a friss füvünk számára.

Az összehasonlításból levont konklúzió az, hogy aki kevésbé mutatós, de annál nagyobb gyepterülettel rendelkezik, azok számára megfelelő választás lehet az oldalkidobós fűnyíró traktor. Aki viszont szívesen dicsekszik a prémium minőségű egyenletes fűterületével, számukra mindenképpen egy fűgyűjtős traktor hozza meg a várt eredményt.  

Fűgyűjtös kerti traktorok

Oldalkidobós kerti traktorok

Keresés