Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

HUSQVARNA AUTOMOWER 310 ROBOTFŰNYÍRÓ

A Husqvarna harmadik generációs robotfűnyírói közé tartozik az Automower 310-es. A nevük sokkal több mindent elárul, mint azt elsőre gondolnánk. A 310-es szám utal egyrészt a 3. generációra, a 10- es szám pedig azt a területméretet jelöli, amelyet a robot képes folyamatosan karbantartani. Ebből lehet következtetni, hogy amíg az Automower 105-ös maximum 600 m 2 terület gondozására ajánlott, addig a 310-es robot már nagyobb kertek, azaz akár 1000 m2 -es fűterületek automata nyírására is alkalmas.

 

Kezelhetőség, méret és külsőség

A Husqvarna cég mindig is szem előtt tartotta a gépeinek a könnyű és biztonságos kezelhetőségét. Ennek köszönhetően a Husqvarna Automower 310 robotfűnyíró egy letisztult, felhasználóbarát menüvel rendelkezik, amelynek használatát bárki, pillanatok alatt el tudja sajátítani. A menü használatával egyszerűen beprogramozható a robotfűnyíró kívánt vágási időszaka, a fűnyírás módja és számos más telepítési beállítás egyaránt. Az innovatív technológiának köszönhetően nem jelent kihívást egy bonyolultabb, tagoltabb gyepterület sem. Kialakítása során egy rendkívül impozáns megjelenést kapott, 4 kerékkel felszerelve. A négykerekű kialakításnak köszönhetően jobb terepképességgel rendelkezik, mint a kisebb, háromkerekű modellek. A Husqvarna elérhetővé tett 2 eltérő színű megjelenést is, így az alap szürke szín helyett akár fehér vagy narancssárga színű burkolatokkal varázsolhatjuk egyedivé a fűnyírórobotot. Ezek a rápattintható fedelek külön elemként megrendelhetők.

Husqvarna automover robotfűnyíró 310

Műszaki specifikációk

Az 1000 m 2 -es területen szabálytalan vágási technikával dinamikusan halad, mindezt úgy, hogy nem ijed meg az akár 40%-os lejtőktől sem. A kiváló tapadás csúszós felületeken is biztosított, köszönhetően a barázdált felületű kerekeknek. Vágási szélessége 22 centiméter, a magassága pedig minimum 20, és maximum 60 milliméter között egyszerűen beállítható. 3 darab késsel rendelkezik, amely tökéletes vágási eredményt biztosítanak. A gép többféle védelmi funkcióval is fel van szerelve, így például sem a kezünket nem vágja el, ha véletlenül alányúlnánk, sem a fűfelületen lévő tárgyban nem tesz kárt (pl. kutya- vagy gyerek játéka).
A késeket pedig egy speciális, rozsdamentes acélból készült késvédő tárcsa óvja a sérülésektől. Az akkumulátor típusa Lítium-ion, amely egy feltöltéssel átlagosan több, mint egy órán keresztül nyírja a füvet. Amikor az akkumulátort újra kell tölteni, a vezetőszál segítségével automatikusan visszatér a töltőállomásra, majd a feltöltés után folytatja a munkát. 
A szűk átjárók automatikus felismerése gyerekjáték az Automower 310 robotfűnyíró számára. Ha nem várt akadályba ütközik a robot, akkor a fűnyírás azonnal leáll. Ugyanez a helyzet akkor, ha valaki megemeli a gépet. Időjárás-álló, ezért bármilyen időjárási körülmények között használható a fűnyírórobot.

Husqvarna robotfűnyíró 310

Extra és kényelmi funkciók

A gépet a nap 24 órájában biztonságban tudhatjuk, hiszen PIN kód zárral és lopásgátló riasztóval ellátott. Ha a gépet valaki néhány méterrel eltávolítja az eredeti helyéről, hangos riasztójelzéseket ad a robot. Ha nem időzítettük be a robotot, de el kívánjuk indítani anélkül, hogy felállnánk a napozószékből, könnyen megtehetjük az okos telefonunkkal, Bluetooth kapcsolat létesítésével. Ezzel a megoldással egyszerűen adhatunk különböző parancsokat az Automower 310-esnek, mint például az indítás, stop vagy parkolás, továbbá szinte a teljes menürendszeréhez hozzáférünk az Automower Connect applikáción keresztül.

Működése halk, és elektromos működtetésének köszönhetően pedig nincs károsanyag-kibocsátás. A telepítés lehető legmagasabb szintű kivitelezéséhez igénybe vehető a Hosagép által biztosított telepítési szolgáltatás, továbbá szükséges egy úgynevezett telepítő szett megvásárlása is, amely tartalmazza a szükséges tartozékokat.

Husqvarna robotfűnyírók webshopunkban ITT megtekinthetők illetve személyesen üzleteinkben!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés