Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Hogyan válasszunk lombfúvót?

​Az őszi időszak beköszöntével rengeteg vidéki és városi család életét nehezíti meg a kert ápolása. A folyamatosan hulló falevelek miatt a takarítás és tisztítás már nem csak a kerten belül, hanem akár azon kívül is napi szintű feladattá válik. Kellemetlen érzés, amikor az utcára kilépve, akár több centiméternyi vastagságú lombréteg fedi a járdánkat.

Egy közepes méretű kert vagy egy széles kocsi beálló esetében, a naponta elvégzendő levéltakarítás akár órákig is eltarthat. Megfelelő eszközökkel azonban a munkát nem csak könnyebbé, hanem időtakarékossá is tehetjük. Többféle opció áll a rendelkezésünkre attól függően, hogy milyen feladatot kívánunk elvégezni az adott területen. Nézzük meg, hogy milyen szempontok alapján keressünk megfelelő gépet. 

Hogyan válasszunk lombfúvót?

Akkumulátoros lombfúvók

A gondozni kívánt terület mérete és a használat rendszeressége mindenképpen az elsődleges szempontok közé tartoznak. Ahogy a legtöbb kertészeti eszközünk esetében, úgy a lombfúvóknál is két fő gyártó cég termékét emelnénk ki. A McCulloch és a Husqvarna is kifejlesztett olyan akkumulátoros kézi lombfúvókat, amelyek tökéletesen alkalmazhatók a kerthelyiségek és járdák tisztítására. A Li-Ion akkumulátorral felszerelt lombfúvók előnye, hogy könnyűek és működésük csendes. A 2 kg körüli gép megtartása nem okoz gondot, így hosszabb munkaidő esetén is kényelmes vele a munka. 

Minél nagyobb a kert, annál fontosabb a teljesítmény, az üzemidő hossza és a kényelem. A rendszeres és hosszabb idejű munkavégzés esetén vegyük figyelembe, hogy az akkumulátor minél nagyobb teljesítményű legyen. Ebben a kategóriában a Husqvarna BLi950X háti akkumulátoros gép lehet megfelelő választás. Háti kivitelének köszönhetően rendkívül kényelmesen és hatékonyan használható. A párnázott vállszíj és csípőtámasz biztosítja a hosszú időn át tartó komfortérzést. A mérnöki pontossággal testhez igazított heveder alacsony és magas felhasználók számára is egyaránt lehetővé teszik a kényelmes viseletet. 

Benzines lombfúvók

Az akkumulátoros lombfúvók mellett, a nagyobb teljesítményre és üzemi használatra alkalmas benzines társaik is megtalálhatóak nálunk. Korábban említett társához hűen, a ház körüli munkavégzésre ajánlott Husqvarna 125BVx benzines lombfúvó szintén könnyen kezelhető, a nagy teljesítményű (0.8 kW/1.1 LE) motornak köszönhetően pedig hatékony és felhasználóbarát használatot biztosít. A fúvó képessége mellett levélszívó kiegészítést is kapott ez a gép, ezért felhasználása sokoldalúvá vált. 

A háti kivitellel gyártott Husqvarna 580BTS a gyártó egyik professzionális lombfúvó gépe. Motorját az erőteljes X-Torq típussal látták el, amely a Husqvarna bejegyzett védjegye. Nagy légmennyiséget biztosító 3.3 kW és 4.4 LE teljesítményű motorral rendelkezik, ami ipari felhasználásra és hosszan tartó munkavégzésre egyaránt alkalmazható. Kényelmes hevederének köszönhetően órákon át megfelelő tartást és biztonságos munkavégzést nyújt. 

Univerzális gyűjtő lombfúvók

Ha univerzális, sokoldalú lombfúvó gépet keresünk, érdemes a Cramer termékcsalád tagjairól érdeklődni munkatársainknál. Ezek a motoros gépek a lehullott levél mellett segítségünkre vannak a nagyobb mennyiségű szemét összegyűjtésében is. 240 literes zsákja ipari mennyiségű gyűjtésre is alkalmas, ezzel a munkafolyamatokat meggyorsítja és kényelmessé teszi. Kertek, ültetvények kiváló eszközeként szolgál, hiszen csapágyazott első bolygókerekei könnyű manőverezést biztosítanak a szűkebb helyeken is. 

A gondtalan őszi időszak csak egy karnyújtásnyira van. Szakembereink felkészültek a vásárlók kérdéseinek megválaszolására, forduljanak hozzánk bizalommal. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés