Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Hogyan válasszunk láncfűrészt?

A hűvös idő beköszöntével előszeretettel kerül használatba a kellemes meleget nyújtó kandalló, kályha. A hangulatosság mellett a hőérzet minősége sem elhanyagolható más fűtési opciókkal szemben. Ahhoz azonban, hogy a fatüzelésű gyártmányokkal kellemes meleget érjünk el, olyan hosszú és fáradtságos utat kell bejárnunk, mint a faanyag beszerzése és favágás. 

Mindemellett ott vannak azok a kerti munkák, mint például a gallyazás, a fák rendbetétele, amihez szintén elengedhetetlen az emberi munka és a professzionális eszközök használata.  A fával való munka sosem tartozott a könnyű fizikai munkák közé. Amikor fával dolgozik az ember, legyen az ipari fakitermelés vagy otthoni favágás, gondoskodnia kell arról, hogy minőségi és megbízható láncfűrészt használjon. Ez a titka a hatékony és kíméletes munkavégzésnek. 

Hogyan válasszunk láncfűrészt?

A legtöbb géphez hasonlóan, 3 nagy csoportba sorolhatjuk a láncfűrészeket is. Elektromos, akkumulátoros és benzines kivitelben is gyártásra kerülnek a gépek. Ezen belül megkülönböztetünk hobbi, fél-profi és profi láncfűrészeket is, amelyeket legtöbbször a használat gyakorisága és milyensége határoz meg. 

Elektromos láncfűrész

Az elektromos láncfűrészek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek az otthoni munkavégzést könnyítik meg. A motornak köszönhetően halkabb munkavégzést biztosít a benzines társánál. Tévhit, hogy az elektromos láncfűrész gyengébb teljesítményre lenne képes, mint a vele azonos kategóriájú benzines társa. A Husqvarna 418EL elektromos láncfűrésze ugyanolyan teljesítményre képes, mint egy 2,5 lóerős benzines társa. Kiváló választás azok számára, akik egy könnyen kezelhető, motor-túlterhelési védelemmel ellátott láncfűrészt keresnek. 

Akkumulátoros láncfűrész

Azon felhasználók számára ajánlott, akik számára fontos a könnyű súly, de emellett lényeges a nagy teljesítmény is. Lakóházak építésénél dolgozó szakemberek, ácsok, és gazdaságok jellemző választása az akkumulátoros láncfűrész. Könnyű, csendes és jól manőverezhető szerszám. A Husqvarna kézi és háton hordozható terméket is kínál ebben a kategóriában. 

Benzines láncfűrész

Ebben a kategóriában már jól elkülöníthetők a hobbi és a professzionális felhasználók számára készült láncfűrészek, de azoknak sem kell nélkülözni, akik a ház körüli teendők során is a haladóknak szánt minőséget szeretnék használni. 

A Husqvarna 135 a kínálatunkban található legkönnyebb súlyú hobbifűrész. 2 lóerős teljesítményével tökéletesen beilleszthető a rövid napi rutinfeladatokba, mint például tűzifa darabolása vagy ház körüli teendők ellátása. Előnyös tulajdonságai között szerepel a csökkentett károsanyag-kibocsátás, a könnyű kezelhetőség és az automata start-stop kapcsoló rendszer. 

Aki a ház körüli teendők elvégzésére is a professzionális, akár üzemi munkavégzésre alkalmas gépet keres, neki a „félprofi” benzines láncfűrészek közül érdemes választani. A két népszerű márka, a McCulloch és a Husqvarna is számos extrával szerelte fel középkategóriás gépeit. A kínálatunkban most elérhető Husqvarna 545-ös láncfűrész gazdálkodók és építkezésen dolgozók számára is megfelelő választás. Az előzőekben említett 135-öshöz hasonlóan, a károsanyag-kibocsátás alacsony szintje, és a 20%-as kevesebb üzemanyag felhasználás alapvető funkciónak számít. Erős, 3,4 lóerős teljesítménye előtt nincs akadály. 4.9 kg-os súlyával és ergonomikus kialakításával kényelmes és hatékony munkavégzést biztosít. 

A profi benzines láncfűrészeket nem csak lakossági, hanem ipari használatra is tervezték. A gyártó, a felhasználókkal együtt fejlesztette ki azokat a technológiákat, amik nélkülözhetetlenek egy jól működő, mindennapos használatú láncfűrészben. A profi kategóriában a választék igazán széles. Az extra könnyű 3,4 kg súlyú egykezes láncfűrésztől kezdve egészen a 8 kg-os extrém feladatokat is elvégző gépekig minden megtalálható. Akciós kínálatunkban újonnan elérhető a Husqvarna 572XP elnevezésű láncfűrész, ami a korábban említett alapvető funkciók mellett Air Injection és Autotune extrákkal is felszerelt. Ez a közepes súlykategóriájú, 6,6 kg-os fűrész közel 6 lóerős teljesítménnyel a fakitermelésen dolgozók számára is jó szívvel ajánlott. Elődjeihez képest a megnövekedett vágási teljesítmény mellett hosszabb élettartamot is garantál a Husqvarna az 572XP csúcskategóriás láncfűrészére. 

Munkatársaink szakszerű tanácsokkal állnak a lakossági és az ipari felhasználók részére egyaránt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés