Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Hogyan válasszunk döngölőt és lapvibrátort?

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni döngölő, és lapvibrátor vásárlása esetén? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat a választáshoz. Tömörítési munkák elvégzésére a döngölőgépek, akár a lapvibrátorok, irányváltós lapvibrátorok mind tökéletesen alkalmasak, de nem mindegy, hogy milyen talajon és pontosan milyen munkát szeretnénk végezni.

Lapvibrátorok és döngölők

 

Lapvibrátorokkal, és döngölőkkel egyszerűen végezhető különböző talajtípusok tömörítése, javítása, illetve megszilárdítása. A megfelelő gépet minden esetben a tömörítendő talaj tulajdonságai és az elvégzendő feladat alapján kell kiválasztani.

 

Husqvarna lapvibrátor

 

Érdemes figyelembe venni, hogy különböző területeken különböző ütéserőre van szükség. Általánosan elmondható, hogy aszfalt, kőburkolatok tömörítésnél kisebb, míg nagy nedvességtartalmú, valamint erősen kötött talajok esetén nagyobb ütőerő használata javasolt. A döngölők általában nagyobb erővel tömörítenek, de talpméretükből adódóan kisebb területen javasolt a használatuk, azonban ennek köszönhetően könnyebben végezhető velük munka a sarkoknál, széleknél. Térburkolatok esetében lapvibrátorok közül érdemes választani, mivel rögzíthető gumilappal is használhatók, ami megvédi a térkő felületét.

 

A Hosagép Kft. széles gépválasztékában biztosan Ön is megtalálja az elvárásainak megfelelő gépet. Természetesen a gépek kiválasztásában szakembereink szívesen segítenek a szaküzleteinkben, illetve az elérhetőségeinken keresztül. Az alábbiakban megtalálja a legnépszerűbb gépeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Husqvarna

Keresés