Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Fűnyírás a robotok erejével!

A fűnyírás a nyári időszakban egy központi kérdés. Ha valaki nem szereti hobbiból csinálni, akkor számára ez a feladat nyűg. Idő és energiaigényes, ami sokaknak jelent plusz megterhelést. De csak akkor, ha nem robotfűnyírót használ. A robotfűnyírók jelenléte nem újdonság, hiszen már több 10 éve jelen vannak a műszaki piacon. A technológia fejlődésének és digitalizációnak hála, ma már olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, ami gondtalanná és élvezetessé teszi a fűnyírást. 

Ezek az előnyei a robotfűnyírónak! 

Ugye Téged is zavar, amikor a forró nyári napsugarakat elkerülve, a szomszéd vasárnap reggel 6 órakor áll neki füvet nyírni a benzinmotoros gépével? A robotfűnyíróval ez már nem okoz gondot többé! Az egyik legnagyobb előnye, hogy az emberek megkímélése mellett, a környezetre sincs káros hatással. Működése során alig hallható, nem zavaró hangot generál, így még az sem okoz problémát, ha valakinek éjjel van kedve elvégezni a fűnyírást. 

Bármilyen nagyságú területen alkalmazható! Beleértve az egészen kicsi kerttől kezdve a nagy, akár 6000 négyzetméteres gyepterületet is. Egy ilyen hatalmas terület karbantartása és állandó nyírása időigényes feladat. A legmodernebb robotfűnyírók még a zordabb terepviszonyok között is megállják a helyüket anélkül, hogy emberi figyelmet vagy beavatkozást igényelnének. Mint tudjuk, az ember számára egyetlen megfizethetetlen dolog van, az idő. Márpedig ezzel az eszközzel bizony tudunk belőle vásárolni! 

Nincs szükség nagy tárolási helyre és nincs többé akadályozó zsinór sem! Egy robotnak nincs szüksége akkora tárolási helyre, mint például a hagyományos kialakítású fűnyírónak, vagy egy traktornak. Mivel vezeték nélkül működik, így nem akadályoz a munkában, és kell félni többé, hogy ráfutunk a zsinórra. 
A legújabb technológiával kifejlesztett robotfűnyírók már többnyire esőállóak. Ez azt jelenti, hogy akkor sem kell elhalasztani a tervezett fűnyírást, ha esős, borús napra ébredtünk. Még a kíméletlenebb időjárási körülmények között is képes a maximális teljesítményt nyújtani. A robotfűnyírók egyik legfőbb előnye a felszabaduló szabadidő, amit a fűnyírás venne el tőlünk. Plusz mindig szép kertbe térhetünk haza és többet nem kell gondoskodnunk a levágott fű elszállításáról sem.

Hogyan válassz megfelelő robotfűnyírót? 

Hasonlóan, mint más fűnyírók kiválasztásakor, itt is számos szempontot érdemes figyelembe venni. A legfontosabb, a terület nagysága és a gép teljesítménye. Kisebb, 600 négyzetméter alatti fűvel borított területre bőven elegendő egy megbízható, kiváló vágási eredményt produkáló Automower 105-ös gép. A Husqvarna egyik népszerű alapterméke, ami olyan extrákkal van felszerelve, mint lopásgátló riasztó, PIN kódos zár, hátsófényes kijelző és billentyűzet. Könnyű kezelhetősége és kis súlya miatt bárki számára egyszerű a használata. 

A közepes méretű (kb. 1000 m2), pázsithoz már egy programozást igénylő, praktikus menürendszerrel ellátott robotfűnyírót érdemes választani. Maradjunk a jól bevált, bizonyított gyártónál, és nézzük meg, mit tud az Automower 310-es gép. Számos extrával felszerelve, akár 40%-os emelkedőn is tökéletes nyírást végez. Az egyedi programozásnak köszönhetően mindig beállíthatod, hogy mikor, hol és hogyan végezze el a feladatot a robotod. A korábbi típusnál említett felszereltségek mellett, a gépen van elektromos magasságállítás, időjárás-alapú időzítés, háromszoros keresés és a motorja pedig ultracsendes. Vágási magassága 20-60 mm.

Robotfűnyíó

A nagyméretű, több ezer négyzetméteres területekre a legfejlettebb, Husqvarna Automower 400-as szériából választhatjuk ki a számunkra legideálisabb robotfűnyírót. Programozható, a legnagyobb vágási kapacitással és a legszélesebb vágási méretekkel rendelkező robotgépek tartoznak a termékcsaládba. Teljes körűen automatizált, ezért a vágás mellett a töltést is automatikusan végzi el. Gyakori használatra is alkalmas, könnyen megbirkózik a 45%-os emelkedővel is. A tervezők, a korábban említett modellekhez képest, beépített LED világítással, GPS navigációs rendszerrel tették még tökéletesebbé ezeket a robotfűnyírókat. 

A robotfűnyírók csendesen és háborítatlanul végzik el helyettünk ezt a könnyűnek nem mondható feladatot. Ez az, amire a mai legfejlettebb technológia képes, és amit a tervezők addig tökéletesítettek, amíg a végeredmény a maximális elégedettséget nyújtja. Az online vásárlás előtt érdemes ellátogatni a szaküzletünkbe, ahol bármikor megtekinthetőek a robotfűnyírók. Az üzletben szakembereink segítenek abban, hogy a vásárlás során a legjobb döntést sikerüljön meghozni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés