Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható

Menü

Milyen fűkaszát válasszunk?

Nem nehéz a fűkaszák közötti útvesztőbe belekerülni. Évtizedekkel ezelőtt még nem volt olyan népszerű a fűkasza használata, mint manapság. Leginkább kertrendezéssel foglalkozó cégek vagy szakemberek használták a fűkaszát. Mára ez megváltozott. Alig létezik olyan nagyobb területtel rendelkező kertes ház, ahol ne lenne a fűnyíró mellett egy fűkasza is. De honnan tudjuk, hogy melyik típus a számunkra legmegfelelőbb? Olvasd el cikkünket, amiből kiderül, hogyan válassz jól!

Fűkasza választás

Először is tisztázzuk, mire való a fűkasza?

Fontosnak tartjuk minden esetben elmondani, hogy milyen munkára alkalmazható a fűkasza. Erre azért van szükség, hiszen sokan keverik össze például a hasonló kinézetű szegélynyíróval vagy bozótvágóval, amik valóban hasonló célt szolgálnak, mégis más-más esetben használjuk őket. A fűkaszát általában a sűrű, füves területek és a gyorsan növekvő gyomos részek karbantartására ajánljuk. Alkalmas nagyméretű területek vágására is, ebben különbözök a szegélynyírótól, amit leginkább kisebb, fűnyíróval hozzáférhetetlen helyeken használhatunk.

Benzines vagy akkumulátoros?

Hasonlóképpen, mint a fűnyírók esetében, itt is létezik benzines és akkumulátoros változat is. Minden esetben érdemes megvizsgálni a gondozott terület nagyságát és minőségét, a munka elvégzésének helyét és gyakoriságát. Az akkumulátoros fűkaszákat akkor javasoljuk, ha a munka ritka, és a vágni kívánt gaz vagy fű alacsony, kevésbé vastag. Ha mindenképpen akkumulátoros fűkaszát szeretnénk vásárolni, tudni érdemes, hogy csak a nagy teljesítményű akkus gépekkel fogjuk elérni a kívánt sikert. Előnye, hogy halk, hátránya, hogy a munkavégzés időtartamát korlátozhatja az akkumulátor kapacitása. A benzines fűkaszákból sokkal nagyobb a választék és árban is alacsonyabb szintről indulnak. Az üzemanyag bekeverésén kívül nem igényel komolyabb műszaki felkészítést, azonnal használatra kész. A munka gyors és precíz vele. Kisebb családi kertektől a legnagyobb ipari méretű területekig egyaránt jó választás.

fűkasza

Milyen a jó fűkasza?

A megfelelő fűkasza kiválasztásához néhány dolgot érdemes figyelembe venni. Ha pontosan meghatároztuk, hogy milyen terület gondozására és milyen gyakorisággal használjuk a fűkaszát, elkezdhetünk speciális tulajdonságok után nézni. A hazai piacon már a legolcsóbb kategória esetében is elérhető az automatikus damil-adagolás, így ezzel már egy kényelmi funkciót ki is pipálhatunk. A modernebb fűkaszák már környezetbarát felhasználást és kényelmes munkavégzést biztosítanak, ami egyre több embernek fontos manapság.

Husqvarna fűkasza

Ahogy a többi termék esetében, a Husqvarna gyártó a fűkaszáknál is sokoldalú választási lehetőséget biztosít a vevői számára. Akár alkalmi, akár professzionális használatra keresünk gépet, biztos, hogy egy jó minőségű, top kategóriás terméket vásárolunk. Még az alkalmi felhasználók számára is nagyszerű feltételeket biztosítanak a Husqvarna gépek. A 128R elnevezésű alapmodell egy otthoni fűnyírásra ajánlott gép. Könnyű, súlya körülbelül 5 kg, ezért egyszerű és gyors munkavégzést biztosít. A fejlődő technológia szerelmeseinek sem kell lemondani az okos kialakításról hiszen Smart Start®btechnológiával felszerelve könnyíti meg az indítást.

A Husqvarna egyik legerősebb modellje a Hosagép kínálatában most akciósan is elérhető 555RXT fűkasza. Egy nagyon erős, nagy teljesítménnyel rendelkező gép, amelynek nem akadály a folyamatos munkavégzés sem. Ipari használatban is alkalmazható, külön kiemelendő, hogy gazdaságos üzemanyag felhasználás mellett működik. Ez a modell már több extrával rendelkezik, úgy, mint a LowVib® rezgéscsökkentő, és a Balance XT heveder.

McCulloch fűkasza

A McCulloch egyik előnye, hogy az alapmodelljeihez már elérhető áron hozzá lehet jutni. Hasonlóan az előzőleg említett márkához, itt is többféle típus közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb gyártmányt. Ha egy kedvező ár/érték aránnyal rendelkező gépet kívánunk választani a kertünk gondozására, akkor a Hosagép webáruházában találhatunk egy új terméket, ami a McCulloch B33B fűkasza. Annak ellenére, hogy egy alapgépről beszélünk, a B33B keményebb munkákhoz is ideális választás. Sokoldalúan felhasználható, amely damil fejjel, fűnyíró késsel, és dupla hevederrel van felszerelve. Súlya 7 kg körüli, amit a szarv fogantyúval könnyedén lehet kezelni.

Ha nehezebb terep kaszálásához készülünk, akkor a választásunk egy nagyobb teljesítményű motor legyen. A McCulloch család B40B Elite elnevezésű fűkaszája Oxypower motorral van felszerelve, ami ideális nehezebb terepre, huzamosabb ideig tartó használatra is. Az extrák közé tartozik a Soft Start indításkönnyítő, a szarvkormány és az rezgéscsillapító rendszer. A damil adagolását a tap’n’go funkció teszi gyorssá és precízzé.

A fűkasza kiválasztását mindig alapos felmérés előzze meg. Ha van rá lehetőség, menjünk el a kereskedésbe, és nézzük meg, próbáljuk fel a kiválasztott fűkaszát. Állandó használat mellett a kényelem elsődleges szempontként szerepeljen a listánkon. Amennyiben webáruházból kívánunk vásárolni, az ügyfélszolgálaton tudunk pontos felvilágosítást kérni a szakemberektől. A szakképzett eladók minden esetben a fűkasza használatát figyelembe véve adnak személyre szabott műszaki tanácsot.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés